Succespercentage WBSO aanvragen

WBSO 2024

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een stimuleringsregeling van de Nederlandse overheid die landelijk ondernemers ondersteunt bij het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten, processen of diensten. Op deze pagina leer je alles over de voordelen van de WBSO-regeling in 2024 en hoe Innovation Funding jou als intermediair kan helpen bij de aanvraag, evenals bij het verkrijgen van andere innovatieregelingen.

Het is de sleutel naar mogelijkheden zoals o.a. de innovatiebox.

Wat is de WBSO-regeling?

Het aanvragen van de WBSO-regeling vereist een zorgvuldige voorbereiding en indiening van de juiste documentatie. Als ervaren intermediair staan we bij Innovation Funding klaar om ondernemers te ondersteunen tijdens het hele aanvraagproces. We helpen je bij het opstellen van een succesvolle aanvraag, inclusief het opstellen van het R&D-projectplan en het verzamelen van de benodigde documenten. Onze experts hebben uitgebreide kennis van de WBSO-regeling en kunnen je begeleiden om het maximale uit deze regeling te halen.

Haal het maximale uit je innovatieve projecten

Bij Innovation Funding begrijpen we hoe belangrijk innovatie is voor ondernemers. We staan klaar om je te ondersteunen bij het verkrijgen van de juiste financiële ondersteuning voor jouw R&D-projecten. Door gebruik te maken van de expertise van onze intermediairs en ons uitgebreide netwerk, kun je het maximale uit je innovatieve projecten halen en jouw concurrentiepositie versterken.

Hoe werkt het?

Het aanvragen van de WBSO-regeling vereist een zorgvuldige voorbereiding. Je dient onder andere een R&D-projectplan in te dienen, waarin je beschrijft welke innovatieve activiteiten je wilt uitvoeren. Innovation Funding kan je hierbij ondersteunen door je te helpen bij het opstellen van een succesvolle aanvraag. Onze experts hebben uitgebreide ervaring met de WBSO-regeling en kunnen je begeleiden gedurende het hele proces, van aanvraag tot de uiteindelijke realisatie van je innovatieproject.

Kom jij in aanmerking voor WBSO?

Doe de WBSO check!

Met een paar simpele vragen kunnen wij vaststellen of jij in aanmerking komt voor WBSO subsidie en zo je loonkosten kunt verlagen.

Het duurt 1 minuut en je ontvangt snel antwoord.

Hoe kan Innovation Funding jou helpen?

Innovation Funding heeft ruim 15 jaar ervaring in het ondersteunen van innovatieve en duurzame bedrijven, bij het aanvragen van verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden.

De WBSO is vaak het startpunt van onze dienstverlening om beter zicht te krijgen in lopende, en toekomstige innovatieprojecten. We begeleiden u bij de administratie en technisch dossier, en zoeken pro-actief naar overige subsidieregelingen.

Hoe kan Innovation Funding jou helpen met de WBSO?

  • We beoordelen en reageren pro-actief of je voor andere subsidies in aanmerking komt
  • We schrijven de volledige aanvragen of reviewen deze.
  • We treden als contactpersoon op richting de RVO.
  • Bij een eventuele controle staan we je van A tot Z bij.
  • We hebben speciaal voor onze klanten een urenadministratie applicatie ontwikkeld
  • We verzorgen de financiële tussenrapportages en eindverantwoording
  • Je krijgt een vaste consultant.

Wanneer is de aanvraagdeadline voor WBSO?

Het aanvraag proces van WBSO is sinds 1 januari 2020 flexibeler en sneller geworden. Vanaf 2020 kunnen bedrijven tot het einde van de maand WBSO aanvragen voor de daaropvolgende maand. Je kunt bijvoorbeeld een aanvraag indienen op 31 januari voor de periode vanaf 1 februari. Hierop is 1 uitzondering: de startdatum 1 januari 2024. Start de aanvraagperiode op 1 januari? Dien de aanvraag dan uiterlijk 20 december in. Verder kunnen bedrijven nu maximaal vier keer per jaar een aanvraag indienen. Voor zelfstandigen is er geen maximum. De WBSO vraag je aan voor minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden. Profiteer de laatse maanden van 2024 nog van het voordeel!

Voorfinanciering WBSO en overige subsidies.

Direct gebruik kunnen maken van het WBSO voordeel, om o.a. inkopen te kunnen doen?

Dat kan, als je kiest voor Innovation Funding als jouw subsidiepartner! Wanneer je de WBSO aanvraagt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) krijg je vaak pas na vele weken de beschikking, en kan je het eerste financiële voordeel verrekenen.

Door gebruik te maken van de voorfinanciering beschik je direct over de extra liquide middelen waarmee je het innovatieve project kunt financieren, en direct grote sprongen kan maken bij het aanstaande, of al lopende project.

Via Innovation Funding stond het aangevraagde subsidie bedrag door middel van de voorfinanciering al voor de beschikking op mijn rekening. Hierdoor kon ik meteen doorpakken.

Beschik je al over voldoende liquide middelen? Dan heb je de voorfinanciering waarschijnlijk niet nodig! Wij vinden transparantie binnen Innovation Funding uiterst belangrijk, en hebben daarom een modulaire opbouw. Hierdoor bepaal je zelf op welk vlak je ondersteund wilt worden.

Onze professionals helpen graag om jouw kansen in kaart te brengen en denken ook mee over andere financieringsmogelijkheden dan WBSO.

Innovatiebox

De Innovatiebox is een speciale tariefbox binnen de vennootschapsbelasting, de opvolger van de Octrooibox. Bij de aangifte vennootschapsbelasting kan gekozen worden voor het toepassen van deze regeling. De box is van toepassing op winsten die zijn voortgekomen uit octrooien en/of WBSO-projecten. Met deze box kan je dus de vennootschapsbelasting voor winsten uit innovatieve activiteiten verlagen. Deze winsten worden dan slechts tegen een belastingtarief van maximaal 9% belast. Per 1 januari 2021 is het innovatiebox tarief van 7% naar 9% verhoogd.

Alle vennootschapsbelastingplichtige ondernemingen (in de meeste gevallen een NV of BV) in Nederland kunnen in aanmerking komen voor deze regeling. Naast de WBSO subsidie, is de Innovatiebox één van de grootste stimuleringsregelingen vanuit de overheid voor het Nederlandse bedrijfsleven.

WBSO subsidie nieuws

Lees ook onze blogs over WBSO!

Benieuwd naar jouw WBSO mogelijkheden?