De SLIM subsidie tilt jouw mkb-bedrijf naar een hoger plan
Als mkb’er heb je hart voor je zaak. Ook van je medewerkers verwacht je dat ze betrokken zijn en hun kennis up-to-date houden. Maar hoe organiseer je voor hen een leerrijke werkomgeving? Waar haal je de tijd en vooral het geld vandaan? Om jou een handje te helpen, trekt het kabinet jaarlijks structureel € 48 miljoen uit voor de SLIM-regeling. De vier hoofdletters staan voor: Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb. Het is absoluut slim om met deze subsidie jouw organisatie en personeel vaktechnisch naar een hoger plan te brengen. Lastig? Innovation Funding ontzorgt je in het hele aanvraagproces.
Kom ik in aanmerking?
De SLIM subsidie is er voor drie verschillende doelgroepen:
- Individuele MKB bedrijven
- grootbedrijven in de landbouw, horeca, recreatie sector,
- Samenwerkingsverbanden in het MKB, O&O-fondsen, brancheorganisaties, werkgeversverenigingen, werknemersverenigingen en onderwijsinstellingen.

Waarvoor kan ik SLIM subsidie krijgen?
Het voornaamste doel van de SLIM-subsidie is om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen:
- Het onderzoeken van de scholings- en opleidingsbehoeften in je onderneming;
- Als ondernemer kun je een subsidie aanvragen om een externe adviseur in te schakelen om je onderneming door te laten lichten en een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken, waar jouw bedrijf direct mee aan de slag kan.
- Het verkrijgen van loopbaan- en ontwikkeladviezen voor jouw werknemers;
- Welke wensen, ambities en mogelijkheden hebben jouw medewerkers? Hoe verhoudt dit zich tot de arbeidsmarkt? En hoe kun je hier als leidinggevende samen met de medewerker op inspelen?
- Hulp verkrijgen bij het invoeren of ontwikkelen van een methode waardoor jouw werknemers hun kennis, vaardigheden en beroepshouding blijven ontwikkelen;
- Let op: Je kunt géén subsidie ontvangen voor opleidingskosten, maar bijvoorbeeld wel voor het creëren van de onderwijsprogramma’s of de voorbereidende gesprekken.
- Het aanbieden van een praktijkleerplaats (voor een mbo-beroepsopleiding in de derde leerweg).
- Het aanbieden van een praktijkleerplaats in je bedrijf kan bijdragen aan bij-, op- of omscholing van huidige werknemers of juist van werkzoekenden.
Hoeveel subsidie kan ik aanvragen?
De SLIM subsidie kan oplopen tot wel 80% van de subsidiabele kosten. Subsidiabele kosten kunnen interne en/of externe kosten zijn. Wil je weten hoeveel subsidie jouw bedrijf kan aanvragen? Download onze flyer of vraag een gesprek aan.
Wanneer is de deadline?
Individuele MKB-bedrijven kunnen subsidie aanvragen van 2 maart tot en met 31 maart en van 1 september tot en met 30 september. Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven kunnen dat doen van 1 juni tot en met 30 juni.
Hulp nodig? Neem tijdig contact met ons op zodat wij het hele proces in goede banen kunnen leiden.
SLIM subsidie aanvragen? Dat doen we samen!
Indien je gebruik wilt maken van de SLIM subsidie is het noodzakelijk om de aanvraag op tijd en volledig in te dienen. Innovation Funding kan jou hierbij helpen. Met onze kennis en ervaring kan dit een aantrekkelijke optie zijn voor jouw onderneming. Wij zullen het proces volledig ontzorgen. Daarnaast hebben we een netwerk van experts die je in kunt zetten op jouw SLIM traject.