Subsidies

Subsidie (van het Latijn: subsidium: ondersteuning, hulp, bijstand) is een tijdelijke bijdrage van de overheid of een niet-commerciĆ«le organisatie ten behoeve van het starten van een activiteit waarvan het economische belang niet direct voor de hand ligt. Als het economisch belang van een te starten activiteit wel voor de hand ligt, spreekt men meestal van investering.

Subsidie is een verzamelnaam voor het instrumentarium dat de overheid heeft om beleidspunten te stimuleren. Vormen hiervan zijn onder meer: achtergesteld krediet, garanties en investeringspremies.

Wat is een subsidie?

Het wordt in de meeste gevallen door de overheid aan specifieke industrieƫn verstrekt met het doel de prijzen van producten en diensten laag te houden, zodat de mensen zich deze kunnen veroorloven. Met tevens de doelstelling om de productie en consumptie aan te moedigen. Een subsidie aanvragen kan dus zeker mogelijkheden bieden voor jouw onderneming.

Hierdoor kan je op een voordeligere manier producten ontwikkelen, en naar de markt brengen. Er zijn veel soorten dus de kans is groot dat er een tussen zit die bij jouw onderneming past.

foto man creditcard

Wat voor subsidies zijn er?

Er zijn veel verschillende subsidies waar ondernemers gebruik van kunnen maken. De juiste subsidie vinden kan dan ook een hele opgave zijn. Zo kan het zijn dat er in jouw regio al een subsidie is waar jij kans op maakt, maar ook op Europees niveau zijn die kansen er. Wij hanteren hierin drie niveaus:

  • Regionaal
  • Nationaal
  • Europees
geldboom
Jouw subsidie optie in oerwoud van subsidies

Benieuwd naar jouw subsidie mogelijkheden?

Niet ieder voordeel is voor jouw organisatie of innovatie-project geschikt. Wij denken graag mee wat het beste binnen de agenda past.

Er zijn veel verschillende waar je uit kunt kiezen. Echter zal niet ieder type voor jou relevant zijn, en is het belangrijk dat het je huidige werkzaamheden niet dwarsboomt.

Vanuit onze dienstverlening richten wij ons o.a. op:

Geen tijd om zelf door het oerwoud van subsidies te gaan?