WBSO aanvragen via eLoket langer mogelijk

maart 5, 2021
|
michael
WBSO eloket

WBSO aanvragen via eLoket

De manier om WBSO aan te vragen is aan het veranderen. In oktober 2020 stelde RVO een nieuw aanvraagportaal voor WBSO beschikbaar. De verwachting was dat vanaf 1 april 2021 alle WBSO zaken geregeld zouden kunnen worden in dit nieuwe portaal. Hoewel het nieuwe portaal ontwikkelingsstappen maakt, is deze deadline verplaatst. Het indienen van je aanvraag, het melden van realisatie en het doorgeven van BSN nummers in het nieuwe portaal werkt nu nog niet optimaal. RVO verwacht medio september 2021 volledig over te stappen naar het nieuwe aanvraagportaal.

Voor nu tot en met september kun je nog gewoon terecht in eLoket zoals je gewend bent. Wat wel veranderd per 1 juli 2021 is de verhoging van de eHerkenning voor alle WBSO formulieren vanwege nieuwe wetgeving. Vanaf deze datum kunt u alleen nog inloggen met eH3. Tot 1 juli geldt een overgangsperiode.

Hoe gaat WBSO aanvragen in de toekomst?

Hoe je WBSO kunt aanvragen verschilt of je het aanvraagt voor je eigen bedrijf of als intermediair/tussenpersoon. Organisaties die zelf WBSO aanvragen kunnen terecht in het nieuwe portaal. Hiervoor heb je eHerkennis eH2+ of eH3 nodig.

Als tussenpersoon of intermediair kun je voorlopig nog bij allebei de portalen terecht. In eLoket verloopt de aanvraag zoals gewoonlijk tot de eHerkenning wijziging in julie. Wil je aanvragen voor 2021 via het nieuwe portaal? Voor het nieuwe aanvraagportaal heb je, naast eH2+ of eH3, ook een ketenmachtiging van eHerkenning nodig. Zorg dat dit op tijd geregeld is.

Voordelen nieuw aanvraagportaal WBSO

Het grootste verschil met eLoket is dat alle aanvragen, en de communicatie daarvan, in de nieuwe omgeving compleet digitaal zijn. Dat betekent geen brieven meer via de post. Een overzicht van alle aanvragen is te zien onder het kopje ‘Mijn aanvragen’. Ook belangrijk om te weten is dat projecten uit oudere aanvragen via eLoket bij stap 5 in het aanvraagportaal makkelijk te selecteren en kopiĆ«ren zijn. Verdere voordelen zijn:

  • Eenvoud, gebruiksgemak en moderne vormgeving
  • Bevat statusinformatie over uw WBSO aanvraag
  • Biedt een totaaloverzicht van uw WBSO-dossier
  • Eerdere aanvragen en projecten makkelijk toegankelijk
  • Communicatie is compleet digitaal

WBSO aanvragen?

Bij Innovation Funding hebben we jarenlange ervaring met het aanvragen van WBSO subsidies voor verschillende ondernemingen. Met onze kennis en ervaring tillen we jouw aanvraag naar een hoger niveau. Door middel van onze unieke voorfinanciering heb je het geld al binnen een paar dagen op je rekening en hoef je niet maanden te wachten.

Hulp nodig bij het aanvragen van je WBSO subsidie?